Vanuit zijn liefde voor het financiële vak en de persoonlijke ambitie om consumenten en ondernemers op deskundige en integere wijze te begeleiden bij het maken van juiste financiële beslissingen, heeft Herman Tekelenburg de stap genomen om te starten met zijn onderneming Tekelenburg Financiële Planning.
Herman is in 1997 zijn financiële carrière begonnen bij de ING Bank in Zwolle en Deventer. Bij de ING Bank heeft hij verschillende functies bekleed, waaronder adviseur voor de particuliere markt en accountmanager van vermogende relaties en ondernemers. Vervolgens heeft hij de overstap gemaakt naar Boks Beijer & Co, een middelgroot assurantiekantoor. Daar was hij eindverantwoordelijkheid voor de hypotheekadvisering en had hij een adviserende rol bij complexe financiële vraagstukken.

Bij Boks Beijer & Co heeft Herman de vrijheid gekregen om zich verder te ontwikkelen. Vanaf 2005 is Herman erkend hypotheekadviseur en aangesloten bij de Stichting Erkend Hypotheekadviseurs (SEH). In 2007 heeft hij zijn opleiding voor financiële planning afgerond en heeft zich laten certificeren bij de Federatie voor Financieel Planners (FFP).

Gedurende zijn loopbaan kwam Herman er achter dat zijn persoonlijke rol bij het oplossen van financiële vraagstukken voor klanten van waarde is. De stap om voor zichzelf te beginnen is dan ook een logisch vervolg van zijn carrière. Herman heeft een sterke ambitie om als onafhankelijk adviseur, particulieren en ondernemers te adviseren over een groot aantal financiële vraagstukken. Betrouwbaarheid, transparantie en de klant centraal stellen staan daarbij voor hem voorop.